top of page
  • Skribentens bildAnna

Mana. Fascia. Flöde. Surf

YogAlign är en metod utvecklad på Hawaii av Michaelle Edwards - en energisk surfande 60-plussare. Därför är YogAlign också utformad för att gynna surfare. Även om du inte surfar så finns det mycket att inspiration att hämta från surfing som du kan ha nytta av oavsett vilken passion du har. Är du eller vill du bli en surfare så kommer här lite tankar kring det - med inspiration från Michaelle och Hawaii.

(Och du kan byta ut ”surfing” mot ”naturupplevelser”!)


Surfing handlar om att knyta an till naturens krafter: vatten, vågor, vind och ljud. Surfing sätter oss i kontakt med livskraften som finns i hela skapelsen. Denna livskraft, eller MANA som hawaiianerna kallar den, är kraften som för hjärtat att slå, vinden att blåsa och vågorna att bryta. Mana är också den energi som flödar genom din kropp. Idag vet vi att fascian och den sk extracellulära matrisen är just ett flöde som går genom hela kroppen, utan början eller slut.


Vågen i havet är Mana, eller energin som rör sig genom vattnet. Att bli en del av vågen, får sinnets tjatter att stängas av och vi får en chans att känna enighet med kraften och livets själva flöde - samma flöde som strömmar genom oss.


För att optimera ditt energiflöde när du surfar är det essentiellt att vara i naturlig alignment - i balans. För att kunna surfa bra hjälper det att vara avslappnad och balanserad. YogAlign hjälper dig att surfa med lätthet eftersom du rör sig och andas från din inre core. Övningar ger kropp och sinne möjlighet att röra sig lätt och smidigt, precis som en våg. När du surfar behöver du paddlingsstyrka, en effektiv andningsprocess och bra rörelsemönster. I YogAlign ligger fokus på naturlig hållning, kroppskännedom och inre core-andning. Det ger en bra kalibrering av kropp och sinne. Vi använder funktionella rörelser, motståndsstretching, självmassage och en speciell andningsteknik - coreandning, som stärker dig inifrån och ut. Det är enkla tekniker som du lätt kan få in i din livsstil. En del kan du göra direkt på brädan.


Du får lära dig att frigöra din fascia - som ju är så viktig för flödet i kroppen. Fascia avgör hur du rör dig och därför också hur du surfar. Du lär dig att paddla från centrum av kroppen för att undvika spänningar i nacke, axklar och ländrygg. Dina muskler betsår av ca 70% vatten och du tränar din hjärna att säga åt musklerna att vara mer som vatten - flexibel och bättre på återhämtning.

Du kan bli smärtfri, kraftfull och smidig på varje våg och i varje stund av livet. YogAlign kommer att hålla dig i form, funktionell och hållbar.


”The secret to happiness is flowing, not forcing. Let your body become like water”.”There are a million ways to surf and as long as you are smiling you are doing it right”


Knäbäckshusen, Österlen surfcenter

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page